Honduras de facto regering en tydlig diktatur!


Trots Wienkonventionens anda att underlätta för en främmande Stat att kunna vara närvarande i ett annat land stängde de facto regeringen i tisdags både el och vattenförbrukningen in till den Brasilianska ambassaden i Tegucigalpa där Manuel Zelaya befinner sig. De facto regeringen börja agera mer och mer som en en diktatur. President Cristina Kirshner sa i sitt tal inför FN-församlingen att ”inte ens under de argentinska eller chilenska diktaturen på 70-talet agerade en stat så mot en annan”

Under fem dagar har personalen på den brasilianska ambassaden och den avsatte presidenten Manuel Zelaya och hans familj få stå ut med ett outhärdligt ljud och tårgas som kommer in. 25 personer har rapporterats är förgiftade inne i ambassaden och en akut begäran till Internationella röda korset att komma med stöd har gjorts.
Även om FN har sagt att den brasilianska ambassaden måste respekterar och tillgång till mat och vård måste underlättas fortsätter militär och polis sin omänskliga handling att blockera sjukvårdspersonalen för att komma fram till ambassaden.

2 kommentarer:

  1. 60 personer i en byggnad med 1 toallet inte konstigt att 25 personer är sjuka inte förgiftade.

    SvaraRadera
  2. Giovanny!
    soy de honduras y quisiera preguntarte si tu al leido la constitucion de la republica, te lo pregunto porque parece que no y que dederias para que te sientas orgulloso de opinar

    SvaraRadera