Manual för statskupper i Latinamerika


Diktaturen har erkänt att 1.6 miljoner personer gick till valurnorna. 4.6 miljoner kallades till att rösta. Detta innebär att endast 34,7 % röstade. I denna siffra beaktas dock inte alla ogiltiga röster vilket såklart kommer att minska de röster som diktaturen stödjer denna fars på. Det finns, i demokratins namn, inget annat än att förklara valen ogiltiga.

Idag röstade kongressen emot att återinsätta Zelaya till makten. Trots att detta var en av det viktiga överenskomna punkterna är även detta en del av skådespeleriet för att säga att man följer San Jose – Tegucigalpa avtalet.

Protesterna fortsätter ute på gatorna och folkmassan vill ha Zelaya tillbaka trots att han sagt att han inte vill tillbaka till presidentämbetet även om kongressen skulle rösta för hans återvändo. Kampen fortsätter, nu gäller det att få valen ogiltiga och hoppas på att inga mer länder börjar vackla i sina ståndpunkt och erkänner valen.

Latinamerikanska presidenter går ej längre säkra. Nu kan statskuppsmanualen tas fram för att få bort presidenter som inte lyssnar på etablisemanget: 1) köp alla statsmakter 2) ta dig fram med militärt våld in i presidentens sovrum och för bort honom till Costa Rica 3) inskränk alla fri och rättigheter för att kunna förtrycka, tortera och mörda de som sätter sig emot ditt statskuppsprojekt 4) konsolidera din diktatur 5) lura internationella samfundet 6) iscensätt fria och demokratiska val och sätt dit någon som lyssnar på etablisemanget. Enkelt, ha lite tålamod och glöm inte att ha en stormakt som backar upp dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar